Program Hakkında
İlk ve Acil Yardım Programı, üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur.

Hedefler- Amaçlar
Amaç : Bu programın amacı, sağlık kuruluşları başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların acil sağlık hizmeti veren birimlerinde görev yapacak nitelikli insan gücünü yetiştirmektir.
Hedef : Acil yardım ambulansı, hasta nakil ambulansı, hava ambulansı ve deniz ambulanslarında, diğer acil yardım araçlarında, hastane, tıp merkezi vb. acil sağlık hizmeti sunulan tüm acil servislerde görev yapabilecek, bilgi ve becerilerini tıptaki yenilikler doğrultusunda sürekli güncelleyebilecek teknikerler yetiştirmektir.

İstihdam Olanakları
İstihdam alanları; Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarının Acil Servisleri, 112 Acil İstasyonları, 112 Komuta Kontrol Merkezleri, özel Ambulans Hizmetleri vb. birimlerdir. Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) göre İlk ve Acil Yardım Teknikeri (Paramedik) olarak atanabilmektedirler.

Programa Hangi Puanla Yerleşirim
TYT puan türüyle öğrenci alınmaktadır