Program Hakkında
Protez, organ veya uzuv kaybında yapılan yapay organdır.
Ortez ise  herhangi bir nedenle desteklenmesi, korunması, sabitlenmesi veya düzeltilmesi gereken vücut kısımlarına uygulanan yardımcı cihazlardır.
Ortopedik Protez ve Ortez Teknikeri; el, ayak ve benzeri organların kaybı durumunda, bu organların işlevlerini kısmen de olsa yerine getirecek olan yapay organların (protezlerin) ya da vücutta desteklenmesi, korunması ve düzeltilmesi gereken kısımlara uygulanan yardımcı cihazların (ortezlerin) yapımını gerçekleştiren teknikerdir.
 
Hedefler- Amaçlar
Amaç ; Bu program kapsamında değişik nedenlerle kollarını ve bacaklarını kaybeden kişilere söz konusu uzvun ve işlevlerinin yerini tutabilecek protezler ile kas-iskelet ve sinir sistemini ilgilendiren patolojilerde ağrıyı azaltıcı, fonksiyonu arttırıcı, immobilize edici, düzeltici ve destekleyici amaçlarla dayanıklı, estetik ve fonksiyonel ortezleri yapabilecek düzeyde sağlık teknikeri yetiştirmektir.
Hedef ;Bu bölümde protez-ortez yapımı için hastadan ölçü alma, elde edilen ölçü modelini işleyebilme ve protez ya da ortez haline getirerek ayarlamalarını yapabilme gibi sorumlulukları üstlenecek eleman yetiştirmek hedeflenmektedir.

İstihdam Olanakları
Bölüm mezunlarına ‘’Protez ve Ortez Teknikeri’’ unvanı verilir. Protez ve ortez teknikerleri kamu kurumlarında görev alabilecekleri gibi özel hastanelerde veya sektörlü alakalı atölyelerde çalışabilir veya kendi atölyesini kurabilir. Bölümün başlıca çalışma alanları, iş olanakları şunlardır:
-kamu hastaneleri
-üniversite hastaneleri
-özel hastaneler
-rehabilitasyon merkezleri
-protez cihaz üreten fabrikalar
-protez cihazı satışı yapan mağazalar
-kendi atölyeleri
 
Programa Hangi Puanla Yerleşirim
Programa TYT puanıyla yerleşilebilir.

SOSYAL MEDYA

   

MEZUN PORTALI

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

 
 

SHMYO TANITIM FİLMİ