2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde onur ve yüksek onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri verildi.

Harran Üniversitesi Yenişehir Yerleşkesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, yüksekokul müdürleri, öğretim elemanları, misafirler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Yüksekokul müdürü Doç. Dr. Nebiye Yentür Doni ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından açış konuşmaları ile devam etti.

Başarının sadece ders geçme notundan ibaret olmadığını söyleyen Yüksekokul müdürü Doç. Dr. Nebiye Yentür Doni; “İnsan, aklını kullanmadıkça hiçbir başarıya ulaşamaz. Denemekten korkmayın. Uğraşmaktan, çalışmaktan vazgeçmeyin. Bütün enerjinizi bilime verin. Ayrıca dehanın onda biri yetenek, onda dokuzu çalışmaktır. Çalışırken de başarılı olurken de dürüstlükten, iyi insan olmaktan vazgeçmeyin. Tek başınızayken nasıl davranıyorsanız toplum içinde de mümkün mertebe öyle davranın. Sizlerin yaratıcı düşünce gücüne sahip, taklitçilikten uzak, insani ve etik değerlere önem veren, vatanımıza, milletimize ve toplumumuza karşı sorumluluk bilinci taşıyan, duyarlı, paylaşımcı, araştırmacı, üretken, yeniliklere açık, rekabetçi, bilim ve meslek insanı olmanızı diliyorum” dedi.

Ülkemizin gelişmesi, ilerlemesi için yeniliklere açık bilim insanlarına ve üretken girişimcilere ihtiyacımızın olduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Siz gençler bizim umudumuzsunuz. Yarınlarımızsınız. Eğitimciler, öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyarlar.  Bizlere verebileceğiniz en güzel hediye başarılı olmanızdır. Burada alacağınız eğitimle, büyük işler başaracağınıza inancım tamdır. Edindiğiniz kazanımlar sonucunda bunları günlük hayatınızda uygularsanız milletimize ve devletimize çok faydalı bireyler olabilirsiniz. Unutmayın ki ülkemizin ve üniversitemizin değerli öğrencilere çok ihtiyacı var. Bu bağlamda biz eğitimcilere de çok büyük görevler düştüğünün farkındayız. İnanıyorum ki, hep birlikte çok çalışarak ülkemize, memleketimize ve milletimize hayırlı, büyük işler yapacağız. Hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından Başarılı öğrencilere onur ve yüksek onur belgeleri verildi. Ayrıca görevinde yükselen Doç. Dr. Ayşegül Baytak ve Dr. Öğr. Üyesi Reşat Dikme için cübbe giyme töreni yapıldı.

Program, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İbrahim Caner Dikici ve Optisyenlik Programı öğrencisi Uğur Bakikol’un yapmış olduğu müzik dinletisi ile devam etti. Programı hazırlayan Öğr. Gör. Şerif Kirişçi, Öğr. Gör. İbrahim Caner Dikici, Öğr. Gör. Mehmet Ramat ve Uğur Bakikol’a program sonunda teşekkür belgesi takdim edildi.