Podoloji Sektör Buluşması’nın ilki Harran Üniversitesi Yenişehir Yerleşkesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda başladı.

Açılış konuşmalarında sektör buluşmalarının istihdam açısından önemli olduğunu ve bu nedenle bu programların sürekliliğinin sağlanmasının ehemmiyetini belirten Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak, Yüksekokul öğrencilerinden katıldıkları böyle programlardan azami derecede istifade etmelerini isteyerek, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Fatma Ersin ise podolojinin geçmişten günümüze gelişim sürecinden bahsettiği konuşmasında; podologların sağlığı koruma ve geliştirmedeki rollerini, podolojinin sadece diyabetik ayak ile sınırlı olmadığını, sağlığı korumadaki önemini ve yapılan programın hedeflerini anlattı.

Programın içeriği hakkında bilgiler veren Podoloji Program Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Şerif Kirişçi; “Programımızda, İstanbul İsveç Ayak Merkezi, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul ve Şanlıurfa özel sektör çalışanlarının sunumları yer alacaktır” dedi.

Sektör çalışanları ve podoloji programı öğrencilerinin de sunumlarıyla yer aldığı programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak, dekanlar, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program iki gün boyunca devam edecek.