Harran Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Şanlıurfa Teknokent yüksekokul koordinatörü Selahattin Gür’ün katkılarıyla "Girişimcilik ve Motivasyon" adlı seminer Rubenis Yönetim Kurulu Başkanı Osman İPEK tarafından Üniversite-Sanayi işbirliği etkinlikleri kapsamında verildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nebiye YENTÜR DONİ, akademisyenler ve öğrenciler ile değerli iş adamı Salih BAKIR katıldı. Yüksekokul müdürünün, açış konuşması, sonrası sunumlarını yapmak üzere kürsüye gelen Osman İPEK öğrencilere motivasyon, inovasyon, araştırma ve geliştirme konularında yaşanmışlıklarını ve deneyimlerini aktararak tavsiyelerde bulundu. Girişimcilik ve Motivasyon” da Ar-Ge inovasyon konularındaki başarının ipuçlarını ve bazı güzel gelişmeleri paylaştı. Sağlık sektöründe yeni ilaçlar ve ürünler üretmelerinin gerekliliği üzerinde durdu. Ayrıca kişisel olarak yaptıkları yatırımları dünden bu güne Rubenis’in nasıl marka olduklarını, iş alanında birçok sektörde faaliyet gösterdiklerini, pamuğun merkezi olan Şanlıurfa da 2015 yılında Rubenis İplik A.Ş kurduklarını ifade ettiler. Ciddi bir yatırım yaptıklarını, 280 çalışanının bulunduğu işletmesinin 3 vardiya olarak çalıştıkları ürettikleri organik ipliklerinin talep gördüğünü satış sorunu yaşamadıklarını vurguladı. Bölge de pamuk üretici ve sanayicilerine destek olduklarını belirttiler. "90 bin metrekare alanında Rubenis İplik A.Ş olarak 2. organize bölge de 2020-2023 döneminde yapacakları yatırımlarını aktaran iş adamı, 3 bin kişinin çalışacağı iplik boyama ve kumaş üretim fabrikalarını kurmayı hedeflediklerini müjdelediler. Seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı. Bu seminerin gerçekleşmesinden dolayı Osman İPEK’e yüksek okul müdürü tarafından teşekkür plaketi verildi.